Saturday, September 19, 2009

Perutusan AidilFitri LOT1066


Allahu Akbar! Allahu Akbar! Allahu Akbar!

Pertamanya marilah kita bersama-sama memanjatkan kesyukuran kepada Allah SWT yang telah melimpahkan rahmat dan keberkatan kepada kita semua sepanjang bulan Ramadhan ini sehingga kita dapat mengisinya dengan agenda-agenda yang membawa kepada ketaqwaan yang sejati. Hari ini merupakan hari terakhir kita berada dalam bulan Ramadhan, dan kita akan menyambut Hari Raya Aidil Fitri sebagai satu tanda kesyukuran kita terhadap nikmat-nikmat Allah SWT.

Apabila menyambut Hari Raya sebagai tanda kesyukuran kita kepada Allah SWT, maka hendaklah kita menyambutnya dalam suasana yang terikat dengan syariat Allah SWT. Allah memerintahkan pada Hari Raya ini untuk ‘litukabbirallah’ (membesarkan Allah) di atas segala hidayah dan nikmatnya. Maka janganlah Hari Raya menjadi medan untuk kita kembali kufur kepada Allah SWT dengan melakukan perkara-perkara yang bercanggah dengan ajaran Islam. Janganlah ada pada Hari Raya perbuatan sumbang seperti pembaziran, menyimpan dendam, hasad dengki dan sebagainya. Sebaliknya, kekalkanlah ketaatan kita sepanjang Ramadhan itu untuk terus mekar sepanjang Hari Raya dan juga hari-hari berikutnya.

Saya mengambil kesempatan ini untuk memohon jutaan kemaafan andai pernah tersilap kata,terguris luka.Semoga lebaran ini, membawa keinsafan diri, sejarah yang agar tidak berulang untuk selamanya. Salam AidilFitri.


Sehari Sebelum Raya @ Lot1066


2 comments:

saiful islam said...

salam~~
selamt hari raya aidilfitri...
maaf zahir batin...(^^,)

bio-nikiimah said...

haha. post doh naggum!