Tuesday, June 23, 2009

Cinta Seorang Pemuda

Saya suka sangat tengok jari-jemari teman wanita saya.Cantik betul.Sungguh!Sampai saya takut nak pegang.Bukan takut jari-jemarinya patah tapi takut nanti jari-jemari kami tidak boleh saling Bantu-membantu di satu hari yang amat dashyat di hadapan Yang Maha Esa.

Saya suka sangat tengok rambutnya.cantik betul……..sungguh!Sebab itu saya belikan dia tudung.Bukan sebab cemburu orang lain tengok,bukan!Tapi sebab saya mahu rambutnya sentiasa ditutup macam dalam iklan………itu sampai bila-bila…….takut nanti dibakar dek api neraka,disuatu hari yang amat dashyat di hadapan Yang Maha Pencipta.

Saya suka sangat tengok ‘body’ teman wanita saya…..solid betul.sungguh!sebab itu saya belikan dia telekung supaya masa ‘dating’ dengan Kekasih dia Yang Utama,dia jaaauh lebih cantik dan berseri menghadap-Nya.Saya pun tumpang dapat pahala….syoknya!

Saya sedih sangat bila tengok teman wanita saya tidak tidur,tidak makan sebab rindukan saya.Saya pun macam itu juga.Si dia Tanya,”apa ubatnya,bang?”.Saya pun bagi dia Al-Quran sebagai penenang jiwa…..Semoga dia cintakan-Nya lebih daripada saya.

Saya sedih tengok dia selalu pesan macam-macam:”makan,minum,jaga diri,pandu kereta elok-elok……nanti awak sakit saya juga yang susah hati……bla..bla…bla…” tapi bila tengok wayang sama-sama,terlepas Asar dan Maghrib begitu saja,dia tak kata satu apa pun.Aduuuh……berdosanya saya!

Saya memang sayang sangat pada dia.saya mahu jumpa dia,bersama dia,cinta secinta-cintanya.cinta yang abadi didunia dan berkasih saying diakhira,ber’dating’ di syurga kerana disitulah tempat yang kekal selama-lamanya.

Doakan kami saling ingat-mengingati,insaf-menginsafi.Ya Allah,ampunkanlah dosa kami......semoga kami dapat kekal selama-lamanya disyurga nanti.


p/s:sekadar beringat-ingat:)

0 comments: