Wednesday, June 24, 2009

Islam, Generasi Muda dan Perubahan

Malam tadi(23/6/2009), satu wacana ilmu yang bertajuk seperti kat atas tu telah diadakan di Pusat Konvensyen Kuis(PKK). Seorang tokoh yang dihormati, disegani, dan pernah dibelasahi(mase dlm ISA)telah menyampaikan ucapannya. Beliau ialah Ketua Pembangkang yg juga merangkap Ahli Parlimen Permatang Pauh, siapa lagi kalau bukan Dat0' Seri Anwar Ibrahim.

Lebih kurang 3000 pelajar memenuhi segenap ruang PKK, yang mana jarang2 sekali berlaku. Dalam ucapannya beliau merasa bangga kerana KUIS merupakan institusi yang pertama menjemput beliau untuk berceramah. Dalam ucapannya juga, beliau banyak menekankan kepada generasi muda bahawa meraka inilah uang diperlukan untuk meneroka ke alam yang baru.

Generasi muda juga harus menyelamatkan diri mereka sendiri dengan cara membebaskan kezaliman2 yang ada dalam diri. Banyak gak la yang beliau cakap malam tadi. Tapi yang paling ditunggu2 bila beliau masuk bab politik Malaysia. Beliau seolah2 faham apa yang ditunggu oleh pelajar2..hihihi.Maka bergemela laungan REFORMASI!!!

tapi yang paling best ialah aku dapat bergambar ngan dia, berebut-rebut beb.0 comments: